Moja Istra
Cvergla blog
Arhiva
Moja e-mail adresa:
Blog - ožujak 2010
petak, ožujak 5, 2010
Ovo dvoje malih psića igrom sudbine našlo se na istom mjestu u isto vrijeme.
Malena Martica nađena je u Zaprešiću te je neko vrijeme provela u Dubravici, azilu za napuštene životinje. Nakon toga je oboljela, a nakon ozdravljenja Martica je pala u tešku depresiju. Kako bi je volonteri spasili, smještena je u veterinarsku ambulantu DiaVet gdje se oporavila i postala pravi veseli pesonja. Martica je sterilizirana i čeka novi dom. Nalazi se na privremenom čuvanju u Zagrebu.
Vučko je pesek od 6 godina. Živio je negdje kraj Koprivnice. Kao malom bebaču stavili su mu ogrlicu, vezali ga za lanac i držali dalje od prolaznika tako da nitko nije znao za tužnu sudbinu malenog Vučka koji je 6 godina proveo na lancu. Ipak je slučajno otkriven, oduzet vlasnicima, a operacijom mu je odstranjena ogrlica koja mu je urasla u vrat. Nakon operacije neko se vrijeme oporavljao u azilu u Koprivnici. Nakon toga je Vučko-putnik doputovao u Zagreb (ni više ni manje nego vlakom) na privremeno čuvanje. I nemojte misliti da je, nakon svega, izgubio vjeru u ljude. Vučko je pasji genijalac, vedar, drag, mazan i dobroćudan. U međuvremenu je kastriran.
I tako su se Martica i Vučko našli u Zagrebu na istoj adresi, na privremenom čuvanju. I postali nerazdvojni prijatelji. Čuvaju jedan drugog, šeću, čak i spavaju zajedno u istom pasjem krevetiću. Ne razdvajaju se.
I oboje traže dom. A meni se nekako čini da su, nakon svega što su prošli, i predivnog prijateljstva koje imaju, zaslužili da budu udomljeni zajedno... i da se i dalje paze i čuvaju, u kući s pravim ljubiteljima peseka. Javljaju se na broj 099-250-2716.
I požurite... da ih opet sudbina ne razdvoji. Marta i Vučko su uredni i dragi, a ukoliko nemate iskustva s udomljavanjem malo starijih peseka - vjerujte lakše ih je udomiti nego štence. Držim fige ovim malim pasjim prijateljima. 


Update 27. ožujka 2010.
Današnje fotke ova dva preslatka peseka:
Mala Martica

I mali Vučko 
Update 12. lipnja 2010.: Vučko je udomljen prije par dana, Martica još nije

Martica je udomljena u srpnju ove godine, dakle udomljavanje je uspješno završilo :)

swirl @ 23:38 |Komentiraj | Komentari: 20 | Prikaži komentare
srijeda, ožujak 3, 2010
Preporučujem još jedan savršen blog o Istri koji se nedavno pojavio u blogosferi (ovime naravno želim reći da je i moj blog savršen).
Autor bloga započeo je s pisanjem prije svega nekoliko mjeseci, no na raspolaganju su vam sati i sati čitanja zanimljivih tekstova o Istri, s puno slika.
swirl @ 18:09 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
utorak, ožujak 2, 2010

Selo Brgudac na Ćićariji prvi put se spominje u povijesnim dokumentima 1420. godine kao Bergodaz. 
Iznad naselja nalazi se crkvica Sv. Luke Evanđeliste (na slici) oko koje je groblje. Crkva je sagrađena u 18.st. Poput većine crkvi na Ćićariji i ona je vrlo jednostavna, kako već odgovara rustikalnim sredinama ovog poprilično siromašnog kraja. Ispred crkve je zvonik visine 11 metara. Kako su siromašni krajevi obično kupovali zvona malo bogatijih župa (kada su one nabavljale nova zvona) zvono u zvoniku je iz 14.st., a izradio ga je majstor Luka iz Venecije.
Izvor: Zbornik općine Lanišće, 2008.

Među komentarima pogledati onaj od 01. svibnja 2010.
swirl @ 19:36 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare