Moja Istra
Cvergla blog
Arhiva
Moja e-mail adresa:
Blog
utorak, lipanj 27, 2017

Morate ga posjetiti, zabavno je. Zanemarimo li za trenutak vjerne prikaze bića koja su nekada davno živjela na zemlji, šetnja kroz park je savršena. Stazice i mostići su genijalni, izrađeni od drva, stvarno se nastojalo šetnju kroz šumu učiniti što prirodnijom, ali i ugodnijom.

Šetnja će vas odvesti i u stari kamenolom, kojega dokumenti spominju u 14.st. Vozio u Veneciju i od njega je sagrađeno mnogo venecijanskih starih zgrada.

Prikazi bića koja su živjela prije milijune godina nastoje što bolje prikazati kako su izgledali, dok pritiskom na gumbić uz skoro svaku maketu makete se počinju ili pomicati ili se oglašavati. Neka od njih živjela su i prije 150 milijuna godina. Uz svaku maketu nalazi se edukativna ploča, tako da možete saznati sve što vas zanima.

Za djecu su omiljena mjesta i mali „vlakići“ koji neopisivo podsjećaju na crtiće o Kremenku, ili pak vožnja gusarskim „brodom“, kipovi gusara, poseban show program koji se održava u točno određenim terminima. Tu su i životinje koje mogu podragati, od kozlića, malih ponija... U sezoni možete vidjeti i Flying Devils – vožnju motorom po žici.

Šetnja dino parkom odvesti će vas i do maketa morskih pradavnih bića od kojih su neki bili ogromni. Tako je liopleurodon mogao narasti do 25 m, a težiti i do 50 tona. Pa si sada zamislite.

Tu je i maketa „čudovišta iz Loch Nessa“, mitološkog stvorenja o čijem postojanju su i danas mnogi stručnjaci skeptični. No ono živi u legendama koje se spominju čak u 7.st., a navodni susreti i njegovo viđenje proteže se i u novije doba.

Sve u svemu, jako zgodno i zabavno.

Kako bi se prije posjete informirali o svemu stavljam link na njihove web stranice:

Dinopark Funtana

swirl @ 21:41 |Komentiraj | Komentari: 0