Moja Istra
Cvergla blog
Arhiva
Moja e-mail adresa:
Blog
subota, svibanj 20, 2017

Kada posjetite Pulu naravno da se podrazumijeva posjetiti i amfiteatar. O njemu sam već puno puta pisala na mom blogu. Koliko god puta sam ga do sada posjetila uvijek mu se vraćam i razmišljam kako je doista izgledao u doba starih Rimljana. Njegovi ostaci su fascinantni, no ukoliko želite vidjeti kako je doista izgledao preporučujem odgledati svih 7 minuta 3D animacije:

https://www.youtube.com/watch?v=wbEtuuesYTs

Animacija je napravljena u hrvatsko-nizozemskoj koprodukciji. Sama animacija i rendiranje 3D  modela amfiteatra napravljena je u Arnhemu u Nizozemskoj. Autor je Martin vam der Meijde. Autori izrade 3D modela rekonstrukcije jesu Stipan Ujdur i IvanPopić, obojica iz Opuzena. 

 Želja autora je i izrada niza 3D modela i animacija najpoznatijih pulskih atrakcija: Augustovog hrama, malog rimskog kazališta.... no zbog financijskih razloga autori su morali odustati. Kako to već biva u Hrvatskoj, nisu uspjeli pronaći nikoga zainteresiranoga za financiranje izrade i  predstavljanja  pulske kulturne antičke  baštine u novim digitalnim medijima, formatima. 

Nadam se da će, pa makar i s odgodom, uspjeti u svojim planovima.

Na koncu stavljam nekoliko 3D slika istih autora koje su sastavni dio animacije.
swirl @ 18:02 |Komentiraj | Komentari: 0